Denna översättning tillhandahålls för läsbarhetens skull. Vid tolkningskonflikt gäller den finska versionen.

TaskuTalkkaris grundläggande användning är enhetsbaserad och kräver inget konto. Ett kostnadsfritt användarkonto behövs för AI-funktionerna och för att ansluta sig till ett delat hem, och den valfria tjänsten PilviTalkkari lägger till molnlagring. Du kan radera dina uppgifter och ditt konto på de sätt som beskrivs nedan.

Radering i appen

Utan konto (lokala uppgifter)

Om du använder appen utan konto finns alla uppgifter endast på din egen enhet. Så här raderar du dem:

Radera kontot

Om du har skapat ett konto — kostnadsfritt eller med PilviTalkkari — kan du radera det och alla uppgifter som sparats i molnet direkt i appen:

Vad som raderas

Raderingen är omedelbar och permanent — servern har ingen separat återställningsperiod (grace period), utan kontot och uppgifterna raderas genast. Ett undantag: filer arkiverade i Valvet är sparade med ett lås som förhindrar omedelbar radering, så de raderas genom en separat åtgärd inom 30 dygn från kontoraderingen. De används inte för andra ändamål under den tiden. Tekniska säkerhetskopior som uppgifter kan ha sparats i skrivs över i den normala säkerhetskopieringscykeln och används inte för att återställa ett raderat konto. Inga uppgifter sparas efter raderingen för något annat ändamål.

Begäran om radering per e-post

Om du inte kommer åt appen (till exempel om enheten är borttappad) kan du begära att ditt konto och dina uppgifter raderas per e-post. Skicka ett meddelande till info@taskutalkkari.fi och ange e-postadressen till ditt konto. Begäran behandlas utan onödigt dröjsmål och senast inom en månad.

Mer information om behandlingen av personuppgifter: integritetspolicyn.